Zwemmen

Niet van toepassing

Nederland is een waterrijk land. Kunnen zwemmen is hier eigenlijk van levensbelang. Leergeld betaalt de zwemlessen en de examenkosten voor het A-diploma. Tijdens de zwemlessen voor het A-diploma leren kinderen vooral de basis van het zwemmen. Dat betekent dus alle zwemslagen op korte afstand. Zwemles is duur en vergt oefening, vandaar dat het belangrijk is dat je kind alle lessen volgt als je het hebt opgegeven voor zwemles. De zwemlessen worden gegeven in 't Wedde. 

Hoewel een kind met een A-diploma zich kan redden in het water, is het niet voldoende om onbekommerd te kunnen zwemmen in ‘open water’ zoals de zee, sloten, meren en recreatieplassen. Let dus goed op je kind en waarschuw voor overmoedigheid.

Bij het B-diploma wordt meer verwacht van de zwemslagen, het uithoudingsvermogen en het oriënteren onder water. Kinderen die voor diploma C oefenen, doen dit met kleding aan waardoor ze echt hun uithoudingsvermogen trainen. Een groot deel van het jaar zal je kind in Nederland namelijk met een jas aan lopen. Het is dan natuurlijk wel belangrijk dat je kind weet hoe hij/zij zich dan kan redden. Ze leren dan ook meteen hoe ze rustig moeten blijven zwemmen als ze met kleding aan in het water vallen.

Afhankelijk van de omvang van overige aanvragen voor je kind is het mogelijk om zwemlessen voor B en C aan te vragen. Omdat het aantal zweminstructeurs beperkt is, komt je kind op een wachtlijst.